Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Krieauban, a Wirtschaftsuniversität (WU, Gazdasági Egyetem) tőszomszédságában épült meg Ausztria első konténerplázája, a Stadtbiotop. A londoni Boxpark és a zürichi Frau Gerolds Garten mintájára kialakított létesítmény egy beépítendő terület átmeneti hasznosítását oldja meg.

A bevásárlóközpont 15 átalakított hajókonténerből áll, ahol elsősorban fiatal dizájnerek kínálják termékeiket, de az Adidas is beköltözött az egyik konténerbe. Biopiac, tágas pihenőtér, borbár, hamburger és koktélok is várják az érdeklődőket. Ahogy maga a bevásárlóközpont is csak ad hoc jelleggel épült és egy év múlva egy városrész építési területének adja át a helyét, úgy az üzlethelyiségek és a program is változó.

Augusztus 7-én és 8-án például bolhapiaccá változott, és bármikor jelentkezhetnek új bérlők is a konténerekbe. Az üzlethelyiségek bérleti díja - nagyságtól függően - heti 350 és havi kétezer euró között mozog, de közös konténerhasználatra is van lehetőség.

A Stadtbiotop 2015. nyarán újra bezár. Ekkor kezdik meg ugyanis a Viertel zwei nevű városrész építését, ahol mintegy ezer lakás és 50-70 ezer négyzetméternyi iroda létesül. A konténerpláza pedig egyszerűen továbbáll a következő beépítetlen területre.