Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nagyszerű híreket jelentett be Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere a holokausztnak emléket állító Sorsok Háza mögött lévő Józsefvárosi pályaudvar, illetve a volt kínai piac 20 hektáros területének fejlesztéséről - írja a Magyar Nemzet. Sok jó megállapodás és döntés született, és ha az illetékes hivatalok nem ülnének az ügyeken, akkor beindulhatna a grandiózus fejlesztés, mert a fedezet már megvan.

A Kőbányai út, Fiumei út és Salgótarjáni út által határolt terület egy részét az MTK kapná meg, hogy a Makkabi játékokra készülve bővíthesse sportközpontját. Emellett az MLSZ és a kézilabda szövetség kapna egy-egy részt (az utóbbi elnöke éppen a polgármester), továbbá strandot létesítenének.

Kocsis arról számolt be, hogy tudomása szerint a helyszín alatt olyan jó minőségű víz található, mint a Városliget alatt. Szőke László, a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. vezérigazgatója a napilapnak azt mondta, hogy próbafúrásokat kellene végezni ennek kiderítésére, amelynek költsége meghaladná a 100 millió forintot. A strandot egyébként 1,5-2 milliárd forintból két év alatt ki lehetne alakítani, de fontos lenne, hogy télen-nyáron hasznosítható intézményt létesítsenek.

(A nyitókép forrása: Csernátony Csaba, Napi.hu)