Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A felcsúti polgármester és felesége tavaly minden nap 14 millió forintot keresett, a kiemelkedő bevétel azonban nem tükröződik a munkavállalók bérezésében, a céges beszámolókból pedig kiderült: a Mészáros és Mészáros Kft.-nél a fizikai munkások havi bére nem éri el az országos átlagot - hangzott el a Hír Tv-ben.

"A 2016-os év egészét tekintve a KSH intézményi munkaügy-statisztikai jelentései alapján a bruttó átlagkereset 263 200 forint volt" - ismertette Váradi Rita, a KSH életmód-foglalkoztatási és oktatásstatisztikai főosztályának osztályvezetője. A Mészáros és Mészáros Kft.-nél viszont a fizikai dolgozók ennél tízezer forinttal kevesebbet kaptak, átlagosan 252 ezer forintot.

A gyerekei tulajdonában álló magasépítéssel foglalkozó Fejér BÁL Zrt. még ennél is kevesebbet fizetett, ennél a cégnél bruttó 225 ezer forintot kerestek a fizikai dolgozók.

Ez a fizetés ugyanakkor az építőiparban jellemző béreket meghaladta. A KSH osztályvezetője szerint ugyanis "az építőipar a nemzetgazdaságon belül a harmadik olyan ágazat, ahol a legalacsonyabb bruttó átlagkeresetet mértük a 2016-os év folyamán, az építőiparban dolgozóknak az átlagkeresete 201 ezer forint volt 2016-ba" - írja a hirtv.hu.