Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Értékes Balaton-parti ingatlant árverez a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Siófok Szabadifürdő városrészében, a Kodály Zoltán utca 12. szám alatti területet "kivett táborhelyként" hirdetik. A 13 374 négyzetméteres telek kikiáltási ára nettó 450 millió, azaz bruttó 571,5 millió forint. Az árverési biztosíték nettó 10 millió forint, licitálni 5 millió forintonként lehet.

Forrás: Google Street View
Kép: A telek, háttérben a Balaton

A címre interneten rákeresve látszik, hogy a vízparttól csupán néhány méterre van a telek, egy sétány választja el a parttól, rajta két, rossz állapotú faház is áll (abc, étterem), s a kapun kihelyezett tábla szerint ez egykor a BM Horizont kempingje volt. A Kodály Zoltán utca túloldalán társasházak állnak, az elején üdülők, apartmanok, például az 1-3. szám alatt található a Magyar Tudományos Akadémia egyik üdülője is, s a szomszédos Szent László utcában a közelmúltban élményfürdő, wellness központ létesült, s apartanokat is építettek.

Az 1,3 hektáros területet az MNV tavaly októberben is meghirdette 571,5 milliós kikiáltási áron. Most ismét kísérletet tesz az értékesítésre. Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Az árverést az MNV Dél-Dunántúli regionális területi egységének kaposvári irodájában tartják, augusztus 27-én 10 óra 30 perckor. A vételár egy összegben, átutalással fizethető legkésőbb a szerződés megkötését követő 30 napon belül - halasztott vagy részletfizetést nem fogadnak el. Az ingatlan előzetesen megtekinthető, erről az MNV kaposvári irodájával kell egyeztetni - derül ki az árverési hirdetményből.