Átadták a The Ritz-Carlton Erzsébet téri szállodáját, amely 170 szobával és 30 lakosztállyal várja a Budapestre érkező turistákat. A keddi sajtóbejáráson elmondták, hogy a hotel vendégkörének mintegy negyede amerikai, de számos nyugat-európai turistát is várnak.

A szállodában hat kategóriába sorolták a szobákat, a már élő foglalási rendszer szerint kedvezmények nélkül erre a hétvégére 315 euróért (98 ezer forint) lehet szobát kapni egy éjszakára. A nyitáshoz kapcsolódva azonban már éjszakánként 240 euróért (75 ezer forint) is meg lehet szállni a hotelben. Ha azonban valaki az augusztus 20-i hétvégén szállna meg Budapesten és a Carlton lakosztályt választja két fő részére, akkor 860 eurót (268 ezer forint) fizethet éjszakánként.

Forrás: The Ritz-Carlton

A szállodában egy 180 férőhelyes bálterem is működik, illetve további 5 tárgyalóban lehet rendezvényeket bonyolítani. A cég a Napi.hu érdeklődésére elárulta, hogy a bálteremre már van is foglalásuk. Az épület tetején nyit nyáron egy Spa és Fitneszközpont beltéri medencével és jacuzzival.

Az épületben korábban a Le Meridien Budapest működött, azonban tavaly a tulajdonos Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. üzemeltetési szerződése lejárt és nem hosszabbították meg azt. A The Ritz-Carlton épület számos eredeti építészeti elemét meghagyta, belül azonban újratervezték az elegáns szállodát. Az egykori Adria-palotát még 2012-ben vette meg a dubaji illetőségű Al-Habtoor Group, amely portfóliójába tartozik az InterContinental Budapest is.

Forrás: The Ritz-Carlton

A The Ritz-Carlton Hotel Company, L.L.C., melynek székhelye az Egyesült Államokban, a Maryland állambéli Chevy Chase-ben található, jelenleg több mint 90 szállodát üzemeltet az amerikai kontinensen, Európában, Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában és a Karib-térségben, emellett több mint 30 szálloda- és lakóingatlan-fejlesztési projektet folytat világszerte.