A Miniszterelnökség karmelita kolostorba költözésére elkülönített 21 milliárd forinthoz egy stadionnyi pénzt csapott hozzá a kormány az épület "egyedi belsőépítészeti kialakítására" - írja a portál.

Az év végén jóváhagyott 3,9 milliárd a mellé az egymilliárd mellé megy, amelyet kizárólag műtárgyvásárlásra szántak a kormányfőnek egész emeletet biztosító hivatalban. A hazai műtárgypiac árai alapján azonban nem lesz könnyű az összeget elkölteni, még akkor sem, "ha minden titkárnő biedermeier asztalon tartaná a számítógépét" - portál a Hvg eheti számában megjelent cikk alapján.

A 200-250 főt befogadó, 12 ezer négyzetméteres épület berendezésére szánt összeg alapján négyzetméterenként 1,6 millió forint jut.Hogy pontosan mire megy el a pénz, azt a kormány a Hvg érdeklődésére sem közölte. Annyi tudható, hogy az épület 80 százalékát modern irodabútorokkal rendeznék be, és csupán az ötöde kap reprezentatív bútorokat.

Orbán Viktor hat teremből álló dolgozószobáját külföldi aukciókon kell majd feltölteni, ahol a határ a csillagos ég: a bécsi Dorotheum árverésén 18 millióért kelt el egy barokk szekrény, de a Sothebys londoni, New York-i aukcióin egy XVI. Lajos korabeli japán ébenfa szekrényre már kétmilliárd forintot is el lehet verni a hivatal berendezésére szánt közpénzből. A replikák ötletét ugyanis elvetette a kormány.