A tavalyi utolsó negyedévben 128,5 ezer négyzetméternyi ipari ingatlant adtak bérbe, ez kétszerese az előző negyedévinek, és azonos a 2013 negyedik negyedévében regisztrált volumennel. Az éves kereslet összesen 386,6 ezer négyzetméter ért el. 2014 negyedik negyedévében egy új csarnokot adtak át a ProLogis Park Budapest-Sziget-ben, így a teljes budapesti modern ipari ingatlan állomány 7,5 ezer négyzetméterrel bővült.

E három hónapban a szerződéshosszabbítások és az új szerződések aránya 42-42 százalékot, a bővüléseké 12 százalékot ért el. Az egyetlen előbérleti szerződés a teljes kereslet 5 százalékát tette ki.

A negyedik negyedévben összesen 27 tranzakciót hoztak tető alá, ebből kettő szólt 10 ezer négyzetméternél nagyobb területre. A tranzakciók 94 százalékát logisztikai parkokban kötötték, ahol a bérelt területek átlagos mérete elérte az 5,7 ezer négyzetmétert, ugyanez az érték a városi logisztika esetében 1,2 ezer négyzetméter.  A kihasználatlan területek aránya 15,7 százalékra esett, ami negyedéves szinten 2,9 százalékpontos, éves szinten pedig 5,5 százalékpontos csökkenést jelent.