A Budapest One irodapark, az Etele térre tervezett bevásárló-és szolgáltató központhoz, valamint a kelenföldi pályaudvarnál kialakítandó intermodális közlekedési csomóponthoz szorosan kapcsolódó területen helyezkedik el s részét képezi annak a nagyszabású városmegújítási programnak, amely Kelenföldet és környékét érinti - olvasható a fejlesztő közleményében, amely kiemeli, hogy a megvalósításban szorosan együttműködnek a fővárosi önkormányzattal, a XI. kerületi önkormányzattal és a Budapesti Közlekedési Központtal. Az együttműködés keretében a Futureal mintegy 650 millió forint értékben járult hozzá a közterületek fejlesztéséhez és számos, a terület közlekedését segítő tervezési feladathoz.

A projekt az irodafejlesztés mellett kiszolgáló kereskedelmi egységeket és rekreációs szolgáltatásokat is magában foglal. A bevásárlóközpontnak köszönhetően az összes szükséges szolgáltatás szinte karnyújtásnyira lesz a több ezer irodai alkalmazottnak. A projekt életében a négyes metró átadása kulcsszerepet játszott, de a terület elérhetőségét a metrón kívül villamosok, távolsági buszok és az elővárosi vonatok amúgy is lehetővé teszik.

Az irodapark zászlóshajója lehet az M4 metróvonal mentén kialakuló új beruházásoknak, fejlesztéseknek és értéknövelő projekteknek - hangsúlyozta Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója. Az irodakomplexum építészeti terveit a Mérték Építészeti Stúdió vezető tervezői, Paulinyi Gergely, Reith András és Burián Gergő készítették. A környezettudatos koncepcióért az Advanced Building and Urban Design (ABUD) szakemberei feleltek, amely a magyar piacon egyedülállóan mindhárom minősítő rendszerben, LEED, BREEAM, DGNB vezető szerepet tölt be.