Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szijjártó hangsúlyozta: a Leier 1985-ben, a nyugat-európai cégek közül elsőként vállalta fel azt a bátor döntést, hogy a vasfüggöny másik oldalán, kockázatos körülmények között komoly befektetést hajt végre. Magyarország tiszteli a cégcsoport eddigi magyarországi tevékenységét, különösen a cégalapító Magyarország iránti elköteleződését. Magyarország és Ausztria együttműködése, amikor a kölcsönös tiszteleten alapul, a legeredményesebb együttműködés tud lenni - írta az MTI.

A miniszter ismertette: a külföldről érkező beruházások közül a negyedik legtöbb Ausztriából érkezett. Hozzátette, büszke arra, hogy az elmúlt években 5 milliárd forint költségvetési támogatást adhattak ahhoz, hogy osztrák vállalatok Magyarországon beruházásokat hajtsanak végre. A kormány örül annak, ha az osztrák vállalatok sikeresek és profitot termelnek, mert enélkül nem várható el, hogy újabb beruházásokat hajtsanak végre, és új munkahelyeket hozzanak létre - mondta.

A Leier 1120 embernek ad munkát, és évente 2000 építőmérnök és építészmérnök számára szervez olyan képzéseket és tanfolyamokat, amelyek nyomán az építőipari szakemberek a legújabb építőipari technológiákkal ismerkedhetnek meg.

Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezetője elmondta: a beruházás a cég kilenc magyarországi telephelyéből hatot érint, és világszínvonalú technológiai és logisztikai fejlesztéseket eredményez. A Jánossomorján, Mátraderecskén, Hajdúszoboszlón, Devecserben, Pécsett, valamint Győrben található üzemek közül a legnagyobb fejlesztés a jánossomorjai üzemben lesz, ahol előregyártott fal- és födémelemeket, valamint egy sor olyan betonelemet gyártanak, amelyeket az építkezésre kiszállítva könnyen be lehet építeni.

Ezekkel az elemekkel hatékonyan kiválthatóak a mostanra elavulttá vált lassú és munkaerőigényes helyszíni építési technikák. Az új típusú Leier-építőelemekről folyamatosan képzéseket tartanak a tervezők, a kivitelezők és a diákok számára.

A Leier cégcsoport hét magyarországi betonüzemével és két téglagyárával a magyar szerkezeti építőanyag-gyártás meghatározó szereplője, az elmúlt tíz évben több mint 30 milliárd forintot fordított magyarországi beruházásokra. A Leier Hungária Kft. 2016-ban 25,505 milliárd forint mérlegfőösszeg mellett 3,879 milliárd forint adózott nyereséget ért el.

A cégcsoport 40 üzemet és telephelyet irányt hét országban - Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Horvátországban és Ukrajnában -, a foglalkoztatottak száma a szezonális csúcsidőszakokban meghaladja a kétezret.