A blog híre szerint a félmilliós tőkével létrehozott kft,-t idén február végén jegyezték be, hat nappal a Ferenciek tere 10. szám alatti műemlék ingatlan értékesítésére kiírt pályázat meghirdetésének kezdete után. A Párizs Property Kft. alapítója egy belize-i offshore cég volt, de a Párisi udvar eladásának folyamatával párhuzamosan, körülbelül kéthetente változtak a cég adatai is: az ajánlattételi határidő lejárta előtt két héttel az offshore cég helyett már két, arab nevű magánszemély volt a tulajdonos, az ajánlattételi határidő után 10 nappal pedig 3 millióra emelték a cég tőkéjét. Jelenleg egy tulajdonosa van, a cég pedig annak Marina parti lakására van bejegyezve. (A Céginfo.hu adatai szerint a másik, már kilépett ügyvezető-tulajdonos lakóhelye Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségekben volt bejegyezve.) A blog szerint az ajánlatban 2,1 milliárd forintot ígértek az épületért.

A Párisi udvar évek óta üresen áll, az V. kerületi önkormányzat csak az épület őrzésére több mint évi 9 millió forintot költött.

Éppen négy évvel ezelőtt, akkor is két parlamenti választás között talált - mint később kiderült: sikertelenül - vevőt az önkormányzat a Párisi udvarra - emlékeztet a blog -, akkor a déli Klotild Palotával és a Szent István tér 15-tel együtt a magyar hátterű SCD Group jelentkezett vevőnek, végül azonban elbizonytalanodott, és a szerződést már nem írta alá. (Az SCD cégek többsége ma már felszámolás alatt van - a szerk.)

Az V. kerület 2014 februárjában, a Párisi udvarral egyidőben a Ferenciek terén lévő, a Klotild Palotával (ma Buddha Bar Hotel) szembeni, "Matild" palotaként ismert (vagy déli Klotild Palota) épületet és a szintén műemléki védettséget élvező, Szent István tér 15. szám alatti épületet (amiben korábban a vendéglátóipari múzeum működött) is eladásra hirdette meg.