Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Őrületes módon drágultak az albérletek, ez már az arra rászorulók mindennapjait veszélyezteti, ugyanakkor lakhatásukat nem tudják másképp megoldani - mondta Csárdi Antal, a párt fővárosi közgyűlési képviselője. Az LMP szerint a megoldás az lenne, ha növelnék a bérlakások számát, hiszen ma azért drágák a bérlakások, mert a szükséges mennyiséghez képest kevés a bérbe vehető ingatlan. Azonban ha jelentősen nőne a bérlakásállomány, a piac "rendezné az árkérdést".

Az LMP ezért egy bérlakás-építési alap létrehozását javasolja, az önkormányzatok ennél az alapnál pályázhatnának bérlakásépítésre, és a következő öt-tíz évben 50-100 ezer lakás épülhetne, vagy újulhatna meg. Csárdi szerint más módon nem "normalizálódhatnak" az albérleti lakások árai.

A párt kifehérítené továbbá a bérlakáspiacot, így az albérleti (bérlakási) jogviszonyt is rendezné egy önálló bérlakástörvénnyel. Ez a jogszabály a jogokat és kötelezettségeket "tenné tisztává" a lakást bérlőknél, illetve a tulajdonos és a főbérlő viszonyában. A törvényt egy éven belül szeretné benyújtani az LMP - mondta a politikus.