Így zaboláznák meg az airbnbzőket

Az egyik hazai idegenforgalmi szervezet azt javasolja, hogy csak olyan vállalkozás hirdethessen a szállásközvetítő oldalakon - így az Airbnbn vagy a Booking.com-on -, amely igazoltan bejelentette az önkormányzatnak apartmanjait - olvasható a csütörtöki Magyar Nemzetben.
Szabó Zsuzsanna, 2017. február 16. csütörtök, 07:30

A Magyar Apartmankiadók Egyesülete eljuttatta részletes javaslatcsomagját a Magyar Turisztikai Ügynökségnek.

Ebben az is szerepel, hogy a szállásközvetítő oldalakat kellene kötelezni az idegenforgalmi adó beszedésére is, az így hasznosított apartmanok üzemeltetőjének elérhetőségét pedig úgy kellene feltüntetni, hogy a társasház lakói közvetlenül és gyorsan fordulhassanak hozzá probléma esetén.

A szervezet felveti, hogy ilyen házakban a folyosón ki kellene függeszteni a csendre intő piktogramokat, valamint - több nyelven - a házirend rövidített változatát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Nyugatos_szolasszabadsag, 2017.02.16 09:38

Gyönyörű csepeli képpel illusztrálták az Airbnb problémát :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .