Négy év alatt nagyot fordult a világ a Balaton partján. Míg 2016-ban még arról szóltak a hírek, hogy a horvát tengerparthoz képest körülbelül féláron elérhetők az itthoni nyaralók, az utóbbi pár évben olyan durva drágulás volt a tónál, hogy ma már lényegében annyit kell fizetni egy négyzetméterért, mint az Adrián - írja a G7.

Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt mondja, hogy adataik szerint az eladó lakások, házak és nyaralók átlagos kínálati ára idén augusztus közepén 50 millió forint volt a déli parton, és 60 millió forint az északi oldalon.

Ha valaki elkezdi böngészni a horvát kínálatot, ezért a pénzért már valóban jó fekvésű apartmanokat találhat a tengerhez viszonylag közel. Az elmúlt két évben a déli parton 35, az északin 50 százalékos áremelkedés volt. A koronavírus-járvány által sújtott, és gazdaságilag bizonytalan időszakban egyértelműen látszik, hogy Budapest mellett a balatoni régió a hazai ingatlanpiac legnagyobb likviditással rendelkező övezete.

A szakértő szerint az ország minden pontjáról érkeznek vevők. A járvány miatt felértékelődött az ingatlanok természetközeli környezete. Rengeteg építkezés indult a déli és az északi parton, és a fokozott kereslet miatt az áremelkedésre spekulálóknak nem kell attól tartaniuk, hogy az árrobbanás egyik napról a másikra véget érne.