Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy testvérpár és egyikük felesége 2008-tól sorozatosan vásárolt siófoki építési telkeket, amelyeken társasházakat építettek, majd az elkészült lakásokat értékesítették. Az ingatlanok eladásából származó bevételeiket azonban részben eltitkolták a NAV elől, részben pedig fiktív számlák felhasználásával minimalizálták. A NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága által folytatott személyi jövedelemadó-vizsgálat során derült fény a csalók tevékenységére - olvasható a NAV közleményében.

A pénzügyi nyomozók többlépcsős akcióban a gyanúsítottak lakóhelyén és a könyvelőjüknél tartott házkutatások során begyűjtötték a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható számlákat, adásvételi- és vállalkozói szerződéseket, illetve az egyéb kapcsolódó iratokat. A gyanúsítottakat kihallgatták, jelenleg az ingatlanokat vásárló vevők tanúkénti kihallgatása zajlik.

A nyomozás eddigi adatai alapján feltárt csaknem 200 millió forint kár a revizorok és a pénzügyi nyomozók együttműködésének köszönhetően teljesen egészében megtérül, ugyanis az egyik elkövető által bérelt banki széfből sikerült 55 millió forintot lefoglalni, a gyanúsítottak tulajdonában lévő két építési telket, kilenc új építésű lakást és nyolc gépjárművet pedig zár alá vették. A közlemény szerint mivel a beszerzett információk alapján az elkövetők a csalássorozatot üzletszerűen követték el, így a minősítő körülmény miatt akár tíz év börtönbüntetésre is számíthatnak.