Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az épületek építésének növekedése augusztusban is elsősorban az ipari és raktárépületek, kisebb mértékben sportlétesítmények, oktatási és lakóépületek építésének az eredménye.

Az egyéb építmények esetében a termelés - az alacsony bázis mellett - út-, vasút- és közműépítési munkák következtében bővült.

Az építőipar ágazatai közül az épületek építésének termelése 47, az egyéb építményeké 28, a speciális szaképítésé 36 százalékkal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 46 százalékkal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 95, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 19 százalékkal.

Az épületek közül elsősorban ipari épületekre, kisebb mértékben lakó- és szállóépületekre kötöttek új szerződéseket. Az egyéb építmények esetében bekövetkezett növekedés vasútfejlesztésre, illetve közmű- és útépítésekre kötött szerződéseknek az eredménye.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene augusztus végén 90 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 22, az egyéb építményeké 135 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel korábban.

Az év első nyolc hónapjában az építőipari termelés volumene 28 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest.

Címlapkép forrása: Pixabay.com