Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Gajdos László, az állatpark igazgatója az uniós fejlesztések nyílt napja alkalmából tartott szombati sajtótájékoztatón elmondta: az első fejlesztés heteken belül elkezdődhet, 1,7 milliárd forintból megépül a Blaha Lujza sétányon a Pangea Ökocentrum, amely egy különleges szálloda és oktatóközpont lesz.

Szeptember végén indulna a látogatócentrum beruházása, amely Sóstó "kapuja" lesz, a létesítmény információs bázisként és egyben a park új főbejárataként is funkcionál majd - tette hozzá az állatpark vezetője.

Az öt elemből álló fejlesztési csomag részeként megújul a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának, a hópárducnak a kifutója és kibővítik a fókamedencét. A tervek szerint még ősszel elkezdődhet a négy kilométer hosszú ökológiai tanösvény építése, illetve előkészítés alatt van az India-ház és egy, Európában egyedülálló, 3 milliárd forintból megépülő, a jégkorszakot bemutató látványosság is. Utóbbi két beruházás 2018-ban, valamint 2019 végére készülhet el - jegyezte meg az igazgató.

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester a sajtótájékoztatón közölte: Nyíregyháza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon (TOP) belül csaknem 30 milliárd forint forráshoz jut hozzá, és ebből közlekedésfejlesztési, intézményfelújítási, turisztikai projektek indulnak el.

A tervek között szerepel a 34 önkormányzati óvoda és 9 bölcsőde felújítása, egy új kórházi óvoda építése, a Sóstó további fejlesztése, a Bencs-villa rekonstrukciója.

Egy másik programban biztosított 7 milliárd forintos forrásból új buszokat vásárolnak és utastájékoztató rendszert építenek ki, intermodális csomópont létesül a vasút- és az autóbuszállomás között és folytatódik a kerékpárutak építése is Nyíregyházán - közölte a polgármester.

Az uniós fejlesztések nyílt napját idén hatodik alkalommal rendezik meg, amelyen bemutatják és megnyitják az uniós források felhasználásával megvalósult sikeres hazai projektek kapuit a nagyközönség számára. Ezen a napon a megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legérdekesebbek kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők.