Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A nemrégiben átadott 242 szuperbiztonságos lakás Bécs 21. kerületében, Floridsdorfban található és 36,3 millió euróba került. A költségekhez a város 10,6 millió euróval járult hozzá, a fennmaradó részt három nonprofit lakásfenntartó- és építtető társaság, az Eisenhof, a BWSG és a WBV-GÖD finanszírozta.

A biztonságtechnikai szempontokat már a tervezéskor kriminalisztikai tanácsadó szolgálattal közösen dolgozták ki a projektgazdák. Így például, jól elkülöníthetően elválasztották egymástól a privát és a közös területeket, kamerás kapucsengő-rendszereket szereltek fel és olyan postaládákat, amelyek belülről üríthetőek, de a küldeményeket kívülről lehet bepakolni. Így idegen személyeknek, például a postásnak vagy az újságkihordónak már egyáltalán nem kell bejutást biztosítani az épületbe.

A lépcsőházakba és a bejáratok környékére mozgásérzékelőket telepítettek, gyorsabban záródó garázskapukat és zárható terasz- és erkélyajtó kilincseket építettek be. A földszinten, az első emeleten és a tetőteraszoknál törésvédő zárpajzs véd betörés ellen, a 3. biztonsági osztálynak megfelelő bejárati ajtó pedig mindenhol alapfelszereltség. A lakásokban a nyílászárók környékét úgy alakították ki, hogy a riasztórendszer vezetékeit csak be kelljen húzni a falban lévő kábelcsatornákba.

A teremgarázsokban optimális világítással, a lehajtóknál pedig mozgásérzékelővel növelik a lakók biztonságérzetét, a bejáratnál pedig segélyhívó gomb áll a rendelkezésükre, amely a gondnokhoz vagy egy biztonsági szolgálathoz van bekötve. A lakókat nemcsak a beköltözéskor, de utána is biztonsági tanácsokkal látják el, és egy kézikönyvet is kapnak, amelyből megtudhatják, miként tehetik még biztonságosabbá otthonukat.