Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A gazdasági helyzet javulásának, a munkanélküliség csökkenésének és a reálbérek növekedésének köszönhetően emelkednek a lakossági megtakarítások Szlovákiában. A rendkívül alacsony banki kamatok miatt azonban egyre nehezebb olyan befektetést találni, amely az átlagosnál nagyobb hozamot biztosít - írta a pozsonyi Új Szó.

Egy friss elemzés szerint fokozatosan változnak a jómódú emberek befektetési szokásai. Korábban aki csak tehette, ingatlanba, nemesfémekbe, építési telkekbe vagy termőföldbe fektette pénzét. Ezek iránt azonban az elmúlt egy évben felére csökkent az érdeklődés. Az ok egyszerű: az építési telkek egyre drágábbak, a nagyobb városok valóban vonzó, ám még elérhető áron kínált lakóingatlanai pedig nagyrészt elkeltek.

Akik mégis ingatlanba fektetik a pénzüket, azok inkább külföldi portékát, elsősorban horvátországi nyaralókat keresnek. Ezek értéke ugyanis a nőhet. A 110 ezer eurónál nagyobb vagyonnal rendelkezők körében továbbra is a befektetési alapok a legnépszerűbbek, de az érdeklődés az elmúlt időszakban ezek iránt is csökkent.