A Köztársasági Őrezred vagyonkezelésében lévő budapesti ingatlanok, vendégházak nyilvános árverés útján történő értékesítéséről döntött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) Közleményük szerint az Andrássy úti, valamint a Fodor utcai ingatlanok állami tulajdonban tartása nem indokolt, az állami és közfeladatok ellátásához már nem szükségesek, hasznosításuk közfeladatok ellátása érdekében nem várható. A Belügyminisztérium mint a Köztársasági Őrezred felügyeleti szerve az ingatlanok értékesítéséhez szükséges egyetértését megadta.

Az árverésre meghirdetett ingatlanok együttes kikiáltási ára megközelíti a 2 milliárd forintot. Az Andrássy úti ingatlanokat - melyek kikiáltási ára nettó mintegy másfél milliárd forint - együtt lehet megvásárolni, mivel természetes egységet képeznek. Az épületegyüttes műemléki környezetnek minősül, ezért a kulturális örökség védelméről szóló törvény műemléki környezetre vonatkozó előírásait a leendő vevőnek be kell tartania.

A Fodor utcai ingatlan külön árverési tétel nettó  430,3  millió forintos kikiáltási áron.  Sikeres értékesítés esetén az ingatlanok kikerülnek az állami vagyoni körből, az MNV Zrt. a központi költségvetés bevételét képező értékesítési bevételhez jut - olvasható a közleményben.