Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A teljes magyarországi ipari ingatlanbefektetési forgalom 2015-ben közel ötszörösére nőtt az előző évhez képest és elérte a 142 millió eurót, amely 2007 óta a legmagasabb érték. Az ingatlan-tanácsadó előrejelzése szerint idén további növekedés valószínűsíthető, már az első félévben meghaladta a 100 millió eurót a befektetési forgalom.

Az elmúlt másfél évben a budapesti agglomeráció logisztikai piacán a meglévő ötven logisztikai parkból tíz darab cserélt gazdát. Ezen ingatlanok összesített bérbe adható területe 352 ezer négyzetmétert tesz ki, amely a teljes 1,9 millió négyzetméteres állomány 19 százaléka.

Az említett tíz ingatlanból nyolcat befektetési céllal, hozamalapon vásároltak, míg kettőt végfelhasználó vett meg, amelyek összesített területe 59 ezer négyzetméter.

Új, európai jelentőségű ügylet

Az éves szinten két számjegyű növekedést produkáló globális ledvilágítási piac jelentős kínai szereplője, az egyik legrégebbi, a sanghaji tőzsdén jegyzett cég, a Shanghai Feilo Acoustics európai leányvállalata, az Inesa Europe Magyarországon rendezi be európai disztribúciós központját, miután megvásárolta a 16 600 négyzetméteres logisztikai központot Dunakeszin. A vevő tervei szerint a későbbiekben gyártással is foglalkozó magyarországi központ fejlesztése támogatja a céget abban, hogy 2020-ra a világ meghatározó ledvilágítás-gyártójává váljon.