Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Balaicz Zoltán, a zalai megyeszékhely polgármestere (Fidesz-KDNP) az előző napi közgyűlés döntéseit ismertető pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a Zalavíz Zrt. biogázüzemére és a búslakpusztai hulladéklerakónál kialakítandó új hulladékkezelőre alapozva biogáz alapú távhőrendszert hoznának létre. A mintegy félmilliárd forintot igénylő beruházás révén több óvoda és iskola, valamint a városi sportcsarnok és a futballstadion energiaigényét kívánják csökkenteni, a forrást a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (Kehop) pályázatából biztosítanák - írta az MTI.

Zalaegerszeg közgyűlése döntött arról is, hogy több mint 1,7 milliárd forintból - a területi operatív program keretéből - elvégzik több önkormányzati tulajdonú ingatlan energetikai korszerűsítését. Az általános iskolák közül a Dózsa felújítására 268, a Liszt iskolára 270, a Petőfire pedig szintén 270 millió forintot irányoztak elő, a városi sportcsarnokra 805 millió forintot, a polgármesteri hivatal hőszigetelésére pedig 120 millió forintot fordítanak.

A polgármester kitért arra is, hogy a város nevének használatához engedélyt adott a közgyűlés egy kínai befektetőkből álló cégcsoportnak, amelyik Hotel Zalaegerszeg Ingatlanfejlesztő Kft. néven kíván szállodát építeni. Önkormányzati területre vonatkozó igényt vagy támogatási kérelmet nem nyújtottak be, így egyelőre csak annyi tudni a beruházásról, hogy 120 szobás, négycsillagos hotel épülne, ami a leendő járműipari tesztpálya fejlesztésére alapozza működését.

Az MTI információja szerint egy másik kínai szállodaberuházás ugyanakkor már el is indult Zalaegerszegen. A belvárosban álló egykori Balaton Szálló évtizede kihasználatlanul álló épületét megvásárolta ugyanis egy szintén kínai befektetőcsoport, amely már elkészítette az újranyitandó hotel felújítási terveit is.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi/Jászai Csaba