Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Óriási a kereslet az albérletre, a diákok miatt augusztustól ismét nő a kereslet, ami tovább hajtja az árakat. Budapesten csak a magánszemélyek mintegy 1000 lakással többet kínáltak bérlésre mint három héttel ezelőtt - mondta a portálnak Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági elemzője, aki szerint az elmúlt néhány hétben megugrott a keresések száma is.

A Balla Ingatlan megállapítja: mivel keresleti piac van, a bérbeadók diktálnak, sokszor irreális árat kérnek a lakásaikért. Licitet hirdetnek, és várnak, amíg valaki drágán kiveszi a lakást (általában kiveszik). De nemcsak a drágaság a baj, hanem az is, hogy egyszerűen elfogynak a szóba jöhető lakások a belvárosban.

A külső kerületek, ahová korábban semmiképpen nem költöztek volna az albérletezők, most már keresettnek számítanak. Legtöbben a nappali plusz két szobás lakásokat keresik, mert ott meg tudják osztani a költségeket a fiatalok. A panelek is népszerűek, a legolcsóbbak havonta 110-120 ezer forintba kerülnek. Probléma, hogy a panelekből kevés van, és a piacra kerülésük után pillanatok alatt bérlőre találnak.

Jó tanácsként elmondható, hogyha valaki meg tudja tenni, hogy ne most azonnal költözzön, hanem csak pár hónappal később, akkor lehet, hogy néhány ezer forinttal olcsóbban tud albérletet találni.