Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Alig van már Budapesten üres irodahelyiség, ami felértékeli a meglévő bérleményeket, valamint érdemesebbé vált azokat felújítani. Az üresedési ráta jelenleg alig 7,6 százalék, vagyis a 3,35 millió négyzetméternyi állományból csak közel 255 ezer négyzetméter szabad. A legsúlyosabb hiány a bel-budai részen van: mindössze 18 620 négyzetméter terület elérhető.

A portál cikke szerint utóbbi százalékos arányban, ez az érték 300 bázisponttal alacsonyabb a budapesti átlagnál. Már pedig ez a terület adja a fővárosi piac 12 százalékát, ami azt jelenti, hogy a pesti központi és a Váci úti terület után ez a legnagyobb. A probléma az, hogy itt a beépítettség miatt alig történtek beruházások, jelenleg is csak egy van folyamatban. A telítettségi mélypont 2012-ben volt, akkor 23,77 százaléka a helyiségeknek üres volt, most az arány 4,6 százalék. A legtelítettebb így is Dél-Buda, ahol csak 3,34 százaléknyi szabad hely van.

A Budapesti Ingatlantanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) október közepi jelentése szerint a harmadik negyedévben 6500 négyzetméterrel bővült a budapesti A kategóriás irodaállomány, az üres területek tovább fogytak, az üresedési ráta 1 százalékponttal csökkenve történelmi mélypontra, 7,6 százalékra süllyedt.

A címlapkép forrása: Pexels.com/Marc Mueller.