Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A múlt év Pest megyei bajnoka a törökbálinti Óvoda utca, ahol 833 ezer forintos négyzetméteráron találtak gazdára 2020-ban a lakóingatlanok. A második helyet a budaörsi Domb utca szerezte meg 802 ezer forinttal. A harmadik pedig a szintén budaörsi Árok utca 778 ezer forinttal lett. Utóbbi két utca egy évvel korábban is az élbolyban volt, akkor az Árok utca vezette a rangsort az 862 ezer forinttal, a Domb utca pedig a harmadik helyen állt szintén bő 800 ezres négyzetméterárral - írja a KSH 2020-as adatai alapján az ingatlan.com.

A 2020-as top 10-ben szerepel még a Budaörsi Károly király utca, az Ibolya utca és a Budapesti út mellett a biatorbágyi Káposztáskert utca és a szentendrei Bükkös part, továbbá a Dunakeszin található Ungvár és Ábrahám Pál utca is, ezeknél az átlagos négyzetméterár 710-762 forintot tett ki.

A budapesti agglomeráció legolcsóbb, 100 ezer forint alatti négyzetméterárát Jászkarajenőn  (51 ezer forint) fizették a vevők.. Utána következik az abonyi Kazinczy Ferenc utca és a Kécskei út 68 ezer és 84 ezer forintos árral. A legolcsóbb tízes listában Makád, Bernecebaráti, Törtel, Vámosmikola, Tápiószőlős, Perőcsény és Újszilvás település kapott helyet, az ottani ingatlanok 89-98 ezer forintos négyzetméteráron találtak gazdára.

927 ezer kontra 122 ezer forint

Pest megyén belül az érdi lakóingatlanok iránt volt a legjelentősebb érdeklődés, emellett a legkeresettebb települések közé tartozott a drágább települések közé sorolható Dunakeszi, Szentendre és Budaörs. Továbbá Vác, Göd, Szigetszentmiklós is népszerűnek számít.

Az átlagos kínálati négyzetméterárak alapján felállított rangsort Remeteszőlős kimagasló eredménnyel vezeti 927 ezer forintos árával. A második helyen Üröm, a harmadikon Nagykovácsi áll 766 ezer, illetve 737 ezer forintos összeggel. A top 10-ben van Budaörs, Szentendre, Pilisjászfalu, Herceghalom, Dunakeszi, Solymár és Budakalász 626-714 ezer forinttal.

A három legolcsóbb Pest megyei településen Jászkarajenőn, Mikebudán és Nagybörzsönyben, Vámosmikolán 122-135 ezer forintos áron kínáltak eladásra a lakóingatlanok négyzetméterét. Ez egyben azt is jelenti, hogy a megyén belül hét-nyolcszoros különbségek vannak a piacon. Az ingatlan.com adatai alapján az alacsony árak az érdeklődéseket is felpörgette, a jászkarajenői ingatlanok iránti kereslet az idén a másfélszeresére nőtt, Vámosmikolán pedig több mint a triplájára emelkedett egy év alatt.