Lázár Jánost a BCE budai campusának sorsáról, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kar leválasztásáról szóló sajtóhírről kérdezték. Azzal kapcsolatban, hogy az értesülések szerint Hódmezővásárhelyre költözhetne az egyetem egyik kara, a miniszter - aki egyben Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője, korábbi polgármestere - azt mondta: még viccnek is rossz, hogy a Corvinus bármelyik egysége Hódmezővásárhelyre kerülne. Jelezte egyúttal, hogy a Corvinus kertészettudományi karának ő maga nagy támogatója.

Lázár hozzátette, ő is a várakozók álláspontján van azzal kapcsolatban, hogy a Corvinus egyetem vezetése és a felsőoktatási államtitkárság mikor teszi rendbe a kérdést.

Korábban a VS.hu írt arról, hogy vége a Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának: a kertészettudományi, élelmiszertudományi, tájépítészeti kart leválasztják, a Villányi úti ingatlanokat pedig eladják, hogy az azért kapott pénzt is a Budai Vár újjáépítésére fordítsák. Ilyen döntésről azonban az egyetem szerdai közleménye szerint jelenleg nincs tudomásuk.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azt közölte, hogy feljelentést tesz a hamisított levél miatt, amely a köznevelésért felelős államtitkárság egyik főosztályvezetőjének nevével került fel szerdán az internetre. A hamisított levélben a főosztályvezető utasításokat ad a Budapesti Corvinus Egyetem rektori hivatalának az intézmény feldarabolásával kapcsolatban. Hangsúlyozták: a köznevelésért felelős államtitkárság nem adhat és nem is ad semmilyen utasítást felsőoktatási intézményeknek.

Szerdán a BCE budai campusán tartott fórumon az egyetem vezetői, dékánjai és a Hallgatói Önkormányzat elnöke kiálltak az intézmény egysége mellett, miután korábban több olyan információ jutott el az egyetem vezetőihez, hogy a kormány el kívánja költöztetni a budai campuson lévő karokat, a területet pedig eladná.

A Miniszterelnökség szerdán határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos bármilyen döntés vagy tervezet és a Nemzeti Hauszmann Terv finanszírozása, így a budai Vár rehabilitációja között bármilyen összefüggés lenne.