A gyanú szerint Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó tatai apartmanparkban nemcsak az áramot lopták nagyüzemben, hanem a gázt is. A gázszolgáltató a hatvan lakásból álló ingatlankomplexumban a lakások több mint felénél már kikapcsoltatta a gázt - írja a Bors. A szolgáltató eltávolította a gázórákat is.

A lapnak egy ott lakó hölgy elmondta, fogalmuk sincs, mi várható még, ezért több bérlővel együtt úgy döntettek, amint tudnak, kiköltöznek. Szerdán mindenfelé előzetes tájékoztatás nélkül megszüntették a gázszolgáltatást a lakásukban, pedig ők rendesen fizették a megállapított összegeket. A lap szerint a szolgáltatást azokban a lakásokban kapcsolták ki, amelyek bérlakások.

Korábbi lapinformációk szerint a zenész-vállalkozó Galambos Lajos érdekeltségébe tartozó tatai Boglárka Apartmanparkot már eleve úgy tervezhették, hogy ott áramot lehessen lopni, erre a célra egy külön gipszkartonfallal leválasztott szobát alakítottak ki az épületben. A gyanú szerint a lakodalmas zenész mocsai házában, a Mocsa Öregtó Kft. telephelyén is lophatták a gázt és az áramot.

Az okozott kár meghaladhatja a 100 millió forintot.