Folyamatban van annak a lakótoronynak az építése a szaúd-arábiai Dzsiddában (Jeddah), amelyben egy hazai mérnöktanácsadó vállalat, az Óbuda Group is fontos szerepet kapott. A cég nemrégiben írta alá Rijádban a Diamond Tower projektmonitoring feladatairól szóló szerződést, amely szerint ajd az öt évre tervezett projekt megvalósulásának független műszaki, gazdasági és ütemtervi kontrollját végzik, valamint tájékoztatják az építkezés előrehaladásáról a befektetőket és a finanszírozó intézményeket.

A Diamond Tower, azaz Gyémánt Torony tervezett 2019-es átadásakor a világ egyik legnagyobb lakóépülete és Szaúd-Arábia egyik legmagasabb épülete lesz - az első jelenleg a 601 méter magas, állami tulajdonú Mecca Royal Hotel Clock Tower Mekkában. Távlati tervként szintén Dzsiddában készülnek megépíteni a világ legmagasabb épületét, az 1 kilométeres Kingdom Towert is.

A jellegzetesen csavart alakú torony 93 emeletén 320 lakás és szórakoztató funkciók kapnak helyet. Az első 12 szinthez épületen belüli, lakáshoz közeli parkoló tartozik. A felső három szintre étterem kerül, amelyek közül az egyik a tervek szerint forogni fog, így nyújt majd különleges panorámát a Vörös-tengerre. A lakások várható árát még nem tette közzé a beruházó.

Az Óbuda Group már nyolc ország projektjeiben, közte a tavaly átadott dubaji nemzetközi repülőtér Business Class Lounge Canopy tervezési, projektmenedzsment és műszaki ellenőri feladataiban is közreműködött.

Diamond Tower