Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) egy új sport-, illetve konferencia komplexum építésére eddig csak 1,7 milliárdnyi társaságiadó-pénzt kapott az Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ), ám a kormányzathoz ezer szállal kötődő szervezet döntése nem volt végleges, így az alapítvány ennél jóval nagyobb taotámogatást is lehívhat.

Korábban a FUNA programjában közel 4,6 milliárd forintnyi támogatás jóváhagyását kérte, amelyet az MLSZ nem hagyott jóvá, most azonban a döntést, a hetilap értesülése szerint nagy valószínűséggel felülbírálják. A szövetséghez benyújtott dokumentum szerint az alapítvány célja egy 5,7 milliárd forint értékűre becsült létesítmény megépítése.

A miniszterelnök szívéhez oly közel álló településen egy fedett komplexumot hoznának létre, amelyhez két kisebb futballpálya mellett egyebek közt ökölvívóringet, szertárakat, öltözőket, irodákat, valamint egy nagyobb és egy kisebb, konferencia-központnak kijelölt előadótermet képzeltek el a tervezők. A kivitelezés egy évnél biztosan tovább tarthat.

Ha a sportcsarnokprojekt minden elemét befogadja az MLSZ, akkor a futó szezon taotámogatás szempontjából az FUNA legjobb éve lehet - az akadémia egyébként már eddig is messze a legtöbb pénzt szedte össze a hazai futballszervezetek közül. Az elmúlt öt idényben durván 11 milliárd forint érkezett ilyen címen Felcsútra. Az állami dotáció idei végső cechje 3-3,5 milliárd forint lehet. A Figyelő úgy tudja, Orbán Győző cége 100, Mészáros Lőrincé 150 millió forintot fizethetett tavaly az államkassza helyett a Puskás Akadémiának.