A  július 31-én kötött tranzakció az utóbbi évek egyik legjelentősebb ingatlanbefektetése Magyarországon. Az új tulajdonos egy nemzetközi befektetési konzorcium, amelyet a hazai ingatlanfejlesztő és befektető Wing Zrt., az amerikai Morgan Stanley ingatlanbefektetési részlege, a Morgan Stanley Real Estate Investing, és az osztrák bevásárlóközpont specialista CC Real alkot. A Wing Zrt. Veres Tibor magyar milliárdos vállalkozó érdekeltsége.

A MOM Park komplexum Buda központi részén, a BAH csomópontnál, amely magában foglalja Budapest egyik legelegánsabb bevásárlóközpontját - több mint 100 üzlettel, éttermekkel, kávézókkal, multiplex mozival és prémium szolgáltatásokkal -, és egy népszerű A kategóriás irodaházat. A Westend Business Center a Váci út elején, a Nyugati tértől pár lépésre álló első osztályú irodaépület. Az EMKE Irodaház a pesti belváros, a Blaha Lujza tér egyik meghatározó irodaépülete.

A tranzakciót finanszírozó bankok a német PBB bank és az osztrák Erste Group. A tranzakció egyéb részletei nem publikusak - áll a közleményben. A Vg.hu információ szerint az ingatlanportfóliót az egyik vezető európai alap, az AEW Europe által kezelt ingatlanalaptól vásárolták meg. A PBB Deutsche Pfandbriefbank és az Erste Group 126 millió eurós hitelkeretet bocsát a Morgan Stanley Real Estate Investing által vezetett konzorcium rendelkezésére.