Azokban a megyékben, ahol az álláshirdetések számának növekedése alulmaradt a többi régióval szemben, ott az ingatlanhirdetésekben jelentős ugrás figyelhető meg az elmúlt negyedévben - mondja Dobra Péter, az Apród.hu oldalt is működtető Allegroup.hu Kft. apróhirdetési üzletágának vezetője. Jó példa erre Baranya megye, ahol a lakosság számához képest arányaiban több hirdetést adtak fel, mint bármelyik más megyében júniushoz képest, azonban az álláshirdetések aránya 6 százalékkal csökkent, míg az ingatlanhirdetések aránya 10 százalékkal nőtt az összes feladott hirdetéshez képest.

A nagyvárosok közül Pécsett nőtt legkevésbé az álláshirdetések száma, alig 6 százalékkal júniushoz képest, míg ingatlanhirdetésből 22 százalékkal több található most az Apród.hu-n, mint három hónapja. Kecskeméten szintén kisebb (9 százalékos) növekedést regisztráltak az álláshirdetések számában az országos átlaghoz képest, ám Pécshez hasonlóan itt is kiemelkedő volt az ingatlanhirdetések arányának megugrása (20 százalék) a többi régióval összevetve.

Ebből a szempontból a győriek az egyik legszerencsésebbek, náluk ugyanis a megyeszékhelyek közül az egyik legmagasabb az álláshirdetések arányának emelkedése (27 százalék), míg az ingatlanhirdetéseké az egyik legalacsonyabb (alig 10 százalék).