A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) 2015 októberében írt ki nyílt közbeszerzési eljárást a "Nemzeti Lovarda területén meglévő épületek átalakítására és bővítésére, továbbá új épületek építésére". A beruházást előzetesen 1,8 milliárd forintra becsülte az MNV, de végül 2,5 milliárd forintos árajánlattal nyert a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium, amelynek két tagja a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. - derül ki az Átlátszó.hu híréből.

Frissítés: cikkünk korábbi változatában az Átlátszó hírére hivatkozva tévesen írtuk, hogy a budai Várba tervezett lovarda újjáépítése volt a közbeszerzés tárgya, valójában a Kerepesi úti lovardáról van szó.

A Fejér-B.Á.L. Zrt. a felcsúti polgármester és milliárdos vállalkozó Mészáros Lőrinc családjához köthető cég, tavaly júniusban alapította Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és Mészáros Lőrinc (a cégnévben a B.Á.L. a keresztnevek rövidítéséből jön) - derül ki a Cégközlönyből. A felcsúti polgármester három gyermekét hívják így, de hogy a cég alapító tagja a két leánya mellett a milliárdos vagy a fia, aki szintén a Lőrinc nevet viseli, az nem derül ki az alapító okiratból. (A nyilvános cégjegyzékben pedig nem is láthatók a tulajdonok.)

A közbeszerzést megnyert konzorcium vezető tagja a szintén milliárdos vállalkozó, Paár Attila többségi tulajdonában lévő, Győrből induló cég, a West Hungária Bau. A WHB cégcsoport rész vett többek között a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika főépületének és a Várkert bazár felújításában, megnyerte a Tüskecsarnok befejezésére és egy új uszoda építésére kiírt tendert is. Részt vesznek az MTK új stadionjának építésében is.