Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Műegyetemi Sportrepülő Egyesület versenyzői egyre kevesebbet gyakorolhatnak, mióta kiszorították őket a Hármashatárhegyi repülőtérről, azonban így is kiváló eredményeket értek el idén nemzeti és nemzetközi versenyeken - olvasható az egyesület közleményében.

A reptér sorsa továbbra sem rendeződött, amint arról a Napi.hu már korábban beszámolt, a Nemzeti Közlekedési Hatóság visszavonta a repülési engedélyt  arra hivatkozva, hogy a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület és az állam, illetve az MNV Zrt. között zajló per "veszélyezteti a légi közlekedés biztonságát". A hivatal ezzel egy tollvonással húzta keresztül az MSE oktatási stratégiáját, valamint a versenyzők felkészülését - emeli ki az MSE közleménye.

A hogyan továbbról szólva kifejtik, a hidegkúti lakosság, valamint a repülős társadalom összefog a reptérért, aláírásgyűjtéssel, reptér gondozási akcióval támogatja az MSE-t, amely a reptér karbantartásáért továbbra is felelős, mint arról az MNV Zrt. egy hivatalos levélben is emlékeztette a Műegyetemi Sportrepülő Egyesületet. Az MSE ennek csökkenő bevételei dacára is eleget tesz-olvasható a közleményben.

A hidegkúti lakosok és más repülőklubbok vezetősége és tagsága is segítenek a reptér gazolásában, aláírást gyűjtenek az utcákat járva, online szervezkednek és minden nap megkérdik, hogy miben segíthetnek, mit tehetnek azért, hogy újra repüljenek a magyar tervezésű gépek Határhegyen - írja az MSE. Válasz még nincs, de mint a közlemény hangsúlyozza, a nemes cél érdekében az MSE sosem adja fel a harcot. Az arra sétálóknak pedig azt üzenik, "most már a foxit is ki lehet hozni. Már nem nagy a fű."