Az SCD nagyszabású fejlesztési terveinek kudarca után ismét lehetőség nyílik a balatoni turisztikai kínálat bővítésére. A felszámolásból ugyanis már három jelentős értéket képviselő kempinget sikerült értékesíteni. Értesüléseink szerint a  felszámoló cég,a  Vectigalis Zrt. pályázata 2014. április 22- én eredménnyel  zárult.

A pályázatok értékelését követően  három kemping talált új gazdára. A  balatonfüredi, siófoki és zamárdi kempinget Balatonfüred Város Önkormányzata és a BROVAMA Kft. vette meg, s az ügyletet a füredi önkormányzat közgyűlése pénten jóvá is hagyta.

Ezek közül kétségtelenül a balatonfüredi kemping a legértékesebb - ez korábban 4 milliárd forintért próbálták meg értékesíteni - sikertelenül.  A felszámoló az ingatlanok értékesítésére eddig három alkalommal tett közzé nyilvános pályázati felhívást.

A balatonszepezdi kemping már új tulajdonosra lelt, de több ingatlan esetében még csak érdeklődő sem volt. A kempingeket évek óta a Balatontourist üzemeltette, azonban bérlőként csak a napi működéshez szükséges karbantartások elvégzése volt a feladata, a tulajdonos által végzendő fejlesztések viszont elmaradtak. A felszámolási eljárás még súlyosbította ezt a helyzetet, mert a felszámolás alatt levő cégek nem vehetnek részt pályázati eljárásokban, s ennek következtében nem tudnak versenyképes feltételeket, minőségi szolgáltatást  nyújtani a belföldi és külföldi turisták számára. ( A Balatontouristot, Siótourt és Zalatourt felvásároló SCD nagyszabású tervei szerint 100 milliárd forintért indultak volna be fejlesztések a Balaton partján- de ezek  elmaradtak.)

A beruházások és fejlesztések elmaradása azt eredményezhette volna, hogy a "magyar tenger" örökre lemarad a turisztikai versenyben - a tulajdonosváltást követően ez a helyzet várhatóan megoldódik. A  teljes Balaton fejlesztése a  többi kemping eladásával veheti kezdetét, de a most értékesített  három nagy területű kemping  eladásával megkezdhetik a keleti-öböl fejlesztését.