Az irodapiaci kihasználatlansági mutató jelenleg 17,6 százalék, amely negyedéves viszonylatban 0,9 százalékpontos, éves viszonylatban 2,3 százalékpontos csökkenést jelent. A részpiacok közül ismételten Dél-Buda teljesítménye a legjobb, itt csupán 11,8 százalék az üres területek aránya, míg a legmagasabb kihasználatlanságot továbbra is az agglomerációban mérik, ahol a területek 31,9 százaléka gazdátlan.

A bruttó bérbeadás volumene a második negyedévben kiemelkedően magasra,192 ezer négyzetméterre nőtt. A nettó bérbeadás szintén rekordot döntött 81 ezer négyzetméterrel. A magas negyedéves volument a második negyedévben lezárt ötezer négyzetméter feletti tranzakciók is erősítették.

A második negyedévi bérbeadások 53 százaléka (100.4 ezer négyzetméter) szerződés-hosszabbítás volt. A kereslet 20 százaléka új szerződés, a bővülések és előbérletek szerződéstípusonként 11 százalékos részarányt képviseltek, míg a teljes kereslet 5 százalékát saját tulajdonba vétel tette ki.

A BIEF 188 bérleti szerződést regisztrált 2014 második negyedévében, az előző negyedévinél majd háromszor nagyobb, ezer négyzetméteres átlagos tranzakciós mérettel. Ezer négyzetméternél nagyobb területre 33 szerződést írtak alá.

A bruttó bérbeadás 34 százalékát a Pest Központ részpiacon rögzítették. A korábbi piaci trendekkel ellentétesen megnövekedett a bérlői aktivitás a Pest Nem Központ részpiacon, a térség 21 százalékkal részesedett a teljes keresletből, míg a Váci úti folyosó 15,6 százalékkal. A negyedév erős teljesítménye magas nettó abszorpciót eredményezett (46 ezer négyzetméter).