Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 100 százalékos magyar tulajdonban lévő Útnet a Lavinamix-csoport tagjaként a Tópark lakópark korábbi ingatlanfejlesztőnek végezte a betonozási munkálatokat, majd a beruházás 2010-es csődje után, tartozásai fejében, felszámolási eljárás során szerezte meg az ingatlan tulajdonjogát.

50 milliárdos fejlesztés!

A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy az 50 milliárdos fejlesztést tervező Útnet tulajdonosa a Lavinamix Kft. és annak tulajdonosa, Bajnok Lajos. Az Útnet saját tőkéje 2 milliárd, a Lavinamixé pedig 6,5 milliárd forint volt a tavalyi mérlegadatok szerint.

Az Útnet tavaly 606 millió forintos forgalom mellett 7,7 milliós eredménnyel zárt. A kötelezettségállománya meghaladta a hárommilliárd forintot. Az útépítéssel foglalkozó Lavinamix kötelezettségei pedig tavaly év végén 4,3 milliárd forintra rúgtak. Ez a cég 2015-ben még 13,9 milliárd forint nettó árbevételt ért el, 2016-ban pedig 5,6 milliárdot, az adózott eredménye 610 millió, illetve 190 millió forint volt.

Jövőre már lakásátadást terveznek

A 180 hektáros, tóparti területen az első ütemben 210 lakást adnak át 2018 második negyedévében, valamint 15 ezer négyzetméternyi irodát és 5000 négyzetméternyi kereskedelmi létesítményt. A második ütemben, 2019-ig újabb 140 lakást fejeznek be. A lakások átlagos négyzetméterára 505 ezer forint - írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Néhány héttel ezelőtt indult a projekt lakásainak előértékesítése, a teljes lakásszám csaknem 15 százalékára már érkezett regisztráció, illetve el is keltek lakások. A tervek szerint a területen nyitott és zárt parkolókat, kulturális és sportolási lehetőségeket, kávézókat, éttermeket, szállodát, konferenciaközpontot, valamint két óvodát is kialakítanak - írták.

Eladtak Szíjjéknek

A Lavinamix tavaly szeptemberben autópálya-építéshez kapcsolódó eszközöket adott el a Szíjj László milliárdos vállalkozó érdekcsoportjába tartozó Vakond Via Kft.-nek, Hódaszfalt Mélyépítő Zrt.-nek és Hódút Freeway Kft.-nek mintegy kétmilliárd forint értékben. Az adásvételt a GVH engedélyezte.

Buszjárat is lesz

A megközelíthetőség érdekében a beruházó jelentős fejlesztéseket hajtott végre, kiépített több saját autópálya-lehajtót, illetve a területen belül épült belső úthálózat. Budapestről, a 4-es metró kelenföldi végállomásától pedig közvetlen buszjárat közlekedik jövő tavasztól a Tóparkba. A közlemény szerint a területre 55 ezer fát, cserjét és bokrot is telepítettek - írták a közleményben.

A nyitókép forrása: MTI Fotó/Beliczay László