Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elemzők 0,3 százalékos bővülést, 612 ezres értéket vártak júliusra. A júliusi adat 2017 januárja óta a legalacsonyabb szint. Éves összevetésben 8,9 százalékkal kevesebb újonnan épült lakást értékesítettek az Egyesült Államokban júliusban.

A júliusi újlakás-eladások ütemével számolva 5,8 hónapra lenne elég lakás a kereslet kielégítésére. Általában hat hónapot tekintenek egészséges mértékűnek a kereslet és a kínálat közötti egyensúly fenntartásához.

Az új lakások átlagára júliusban 371 ezer 200 dollár volt a tavalyi év azonos hónapjában regisztrált 355 ezer dollár után, míg a medián ár 313 ezer 700 dollárra emelkedett a tavaly júliusi 295 ezer dollárról.

Bár az új lakások értékesítése az összes lakáseladásnak nagyjából 10 százalékát teszi ki, a gazdasági helyzet alakulásában fontos szerepet tölt be, mivel az ágazat jellemzően jól fizető, középosztálybeli munkahelyeket teremt. Emellett növeli a keresletet az építőipari anyagok iránt, mivel a fogyasztók többet költenek tájépítésre és egyéb szolgáltatásokra.

Kép forrása: Pixabay.com