A Strabag Építőipari Zrt. valamint a Hídépítő Zrt. nyerte az Országos Vízügyi Főigazgatóság nagy műtárgyak fejlesztésére és rekonstrukciójára kiírt nyílt közbeszerzését, nettó 9 milliárd 623 millió forinttal.

A tervezés és a kivitelezés a Kiskörei vízlépcső rekonstrukcióját, a Nyugati Főcsatorna beeresztő zsilip rekonstrukcióját, továbbá a Deák Ferenc zsilip, a Dunakiliti vízlépcső, a Kvassay zsilip, a Nicki duzzasztó, és a Góri tározó zsilipjét foglalja magában.

A Tisza-völgyi nagyműtárgyak munkálatainak ellenértéke 4 milliárd 272 millió forint. A Duna-völgyi nagyműtárgyak rekonstrukciójánál csak a figyelembe vett legalacsonyabb ajánlatot közli az ajánlatkérő, ez 5 milliárd 789 millió forint. A kettő együtt viszont meghaladja a közölt teljes ellenértéket. (Kevesebb épül többért az Operának.)

Mindkét részt a Strabag Építőipari Zrt. valamint a Hídépítő Zrt. nyerte, a szerződést az ajánlatkérővel október 30-án meg is kötötték. Indult még a közbeszerzésen a Colas Alterra Zrt., valamint a Kötiviép'b Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. is.