Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fideszes Kocsis Máté vezette Józsefvárosi Önkormányzat csütörtöki határozatával eladott egy 4200 négyzetméteres, önkormányzati tulajdonú palotanegyedi ingatlant annak a Georosco Hotel Kft.-nek, amelynek korábban elővásárlási jogot biztosított (s amellyel az MSZP-SZDSZ-es kerületvezetés még 2006-ban kezdett üzletelni).

A Georosco tulajdonosa a Borzován János, Rogán Antal udvari szállítójának érdekkörébe tartozó uruguayi Bau R.S.I. SA és az EU-Line Építőipari Zrt.; az utóbbi cég a ma átadott, Auróra utcai rendelő méregdrága felújításában (1,5 milliárd forintból) is érdekelt. A pályázatban megadott uruguayi referencia-kórházuknak viszont nem találni nyomát - írja közleményében a Párbeszéd Magyarországért Párt (PM).

A Trefort utcai ügylet kapcsán az offshore-gyanús cég képviselője "büntetőjogi felelőssége tudatában" nyilatkozott róla, hogy vállalata átlátható. A testületi ülésen feltett kérdésemre Sára Botond alpolgármester nem volt hajlandó megnevezni a tényleges tulajdonost - írja Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselő a közleményben.

A PM első lépésben a Fővárosi Kormányhivatalhoz és az uniós források pályáztatásáért felelős Irányító Hatósághoz fordul, hogy indítsanak vizsgálatot, illetve törvényességi ellenőrzést.

Frissítve! Reagált a Józsefvárosi Önkormányzat

"Erőss Gábor, a PM józsefvárosi képviselője megint hazudik. Józsefváros nem gabalyodott semmiféle offshore céghálóba. Erőss Gábor állításával szemben az önkormányzat a Trefort utca 3. szám alatti ingatlant törvényes és szabályos módon, nyílt pályázaton értékesítette. Hazugság az is, hogy mindezt csökkentett áron tette volna, piaci forgalmi értéken került eladásra az egy évtizede jogvitás ingatlan. Bármennyire is erőlködik Erőss úr, az ingatlant megvásárló cég Magyarországon adózik, a törvények alapján átlátható szervezetnek minősül. A képviselő úr a témában feltett minden kérdésére részletes választ kapott, melyet a képviselő-testületi ülésen készült felvétel is bizonyít. Megkérjük Erőss Gábort, hogy ne hazudozzon, ne sumákoljon, és ne csapja be a közvéleményt!" - reagált a PM felvetéseire szombat esti közleményében Sára Botond alpolgármester.

A Trefort utca 3-5. szám alatti Hunyady-palota eladásának offshore gyanús ügyei 2006-ig nyúlnak vissza.

A Céginfo.hu adataiból kiderül, hogy Georosco Hotel Kft. többségi tulajdonosa az Uruguayban bejegyzett Bau R.S.I. SA.