Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Gránit Pólus ingatlanfejlesztő a területen korábban a West End bevásárlóközpont új szárnyát építette volna ide, de az ingatlanpiaci válság miatt nem indult el a fejlesztés - írja a társaságra hivatkozva a hvg.hu. Az új projektben egy iroda- és lakóépületeket, szállodát ötvöző smart city-t húznak fel 94 ezer négyzetméteren, 320-450 ezer négyzetméteres beépítéssel. A cég kéthektáros parkot is kialakítana.

Az alapkőletételt 2018 második negyedévére tervezik, 2020-ra adnák át az első ütemet. A projekt becsült költsége egymilliárd euró (mintegy 300 milliárd forint).

A közelmúltban változás történt a Gránit Pólus cégcsoport tulajdonosi struktúrájában. Demján Sándor kivásárolta Peter Munk kanadai üzletember tulajdoni hányadát, így Demján és közvetlen munkatársai többségi, Csányi Sándor OTP-vezér, ingatlanos és agrárvállalkozó kisebbségi tulajdonosként jegyzi a vállalatcsoportot. A múlt héten 335 millió eurós szindikált hitelmegállapodást írt alá a Gránit Pólus az Erste Group, az UniCredit Group és a K&H Bank konzorciumával a meglévő hiteleinek refinanszírozása és a West End City Center tőkeberuházási hitelkeretének biztosítása érdekében.

A Gránit Pólus több mint egymillió négyzetméter ingatlant üzemeltet Közép-Kelet-Európában, az üzemeltetett egységekben évente 110 millió látogató fordul meg, a cég vagyona több mint egymilliárd euró - írta korábban a társaság.

Demján Sándor a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2017-es listáján mintegy 160 milliárd forintra becsült vagyonnal 4. helyen állt, míg Csányi Sándor 260 milliárdos vagyonnal jelenleg a leggazdagabb magyar.

A nyitókép illusztráció, forrás: MTI/MTVA Bizományosi, Róka László