A 2014-ben megnövekedett bérlői keresletet (128 ezer négyzetméternyi nettó abszorpció) követően 2015 első negyedévének végére a budapesti logisztikai ingatlanok kihasználatlansági szintje 14,5 százalékra csökkent, ami még az irodapiac hasonló mutatójánál is alacsonyabb. A tavalyi volt az első olyan év, amikor 5 évnyi kihagyás után befektetésre alkalmas logisztikai ingatlanok újra gazdát cseréltek, mára pedig úgy tűnik, hogy ez az eszközosztály ismét nyerő helyzetbe került - olvasható az elemzésben.

2015 második negyedévében a Colliers International már három logisztikai befektetési tranzakciót regisztrált, többet, mint a teljes előző évben. Az idei év második logisztikai ügylete során egy olasz fejlesztőt képviselve értékesítették az inNove Business Parkot, egy 18 ezer négyzetméteres, teljesen kihasznált, prémium városi logisztikai parkot Budapesten, ami irányt mutathat a prémium kategória árazásához - véli a tanácsadó. Az épület új tulajdonosa egy nyíltvégű ingatlanalap, melyet a Diófa Alapkezelő menedzsel.

A piacon megjelent néhány jelentős méretű, igény szerinti fejlesztésre irányuló keresés, és több tapasztalt, valamint a magyar piacra újonnan belépni szándékozó fejlesztő is, akik jövőbeni projektjeikhez keresik a megfelelő telkeket.