Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szombathelyi Tófürdő területén már meglévő szabadtéri műjégpálya megmarad, mellette épül fel az új fedett jégcsarnok, amelyben egy 60x30 méteres pálya alkalmas lesz jégkorongmérkőzések, rövidpályás gyorskorcsolya versenyek megrendezésére, valamint szeretnék Szombathelyen újra meghonosítani műkorcsolyát és a jégtáncot is - tudósított az MTI.

Öröm, hogy most egy új fedett jégcsarnok épülhet fel 450 fős lelátóval, öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel - mondta Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP), Szombathely polgármestere.

A szombathelyi jégkorongcsapat, az utánpótlás versenyeken eddig is eredményesen szereplő Pingvinek számára nagy előrelépést jelenthet, hogy a létesítmény felépülése után évente 11 hónapot edzhetnek - véli Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke.

Társasági adós (tao) forrásból és támogatásokból (azaz közvetett állami támogatásból - a szerk.) származik a fejlesztéshez szükséges pénz 70 százaléka, a 30 százalék önerőt pedig a terület megvásárlásával sikerült felmutatni - mondta Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke az MTI-nek. Napokon belül megkezdődik a fedett jégcsarnok építése, a munkálatok várhatóan 18-24 hónapig tartanak.

Győrben nettó egymilliárd forintból építenek új, télen-nyáron használható műjégpályát, amit szintén nagyrészt taós támogatásból, valamint önkormányzati támogatással valósítanak meg.
Nyíregyházán 450 millió forintból terveznek jégcsarnokot, az építést itt is tao-s forrásból finanszíroznák.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.