EUR
313.87
USD
282.45
BUX
27011.72 1.33%
OTP
6890 -1.92%

Tarlós leállította az MNB újabb ingatlanügyletét

Tarlós István leállíttatta a Bálna értékesítésének előkészítését – értesült a Népszabadság.
Napi.hu, 2016. február 12. péntek, 08:17

A főpolgármester több szempontból is gyanúsnak találta az ügyletet. Tarlós ahhoz sem járult hozzá, hogy a tender kiírására vonatkozó előterjesztést a jövő héten megtárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. Pedig az üzletet többen kész tényként kezelték - írja  a Népszabadság.

A lap korábban úgy értesült, hogy az adásvételi szerződés feltételrendszerét már részleteiben megtárgyalta a Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes vezette tárgyalócsapat a vevőként bejelentkező Magyar Nemzeti Bank képviselőivel. Csakhogy közben kiderült, a vételt a kormány sem támogatta különösebben, a főpolgármester pedig mindeddig keveset tudott az értékesítés részleteiről. Az előterjesztés tartalmának megismerése után Tarlós viszont már nem támogatta a javaslat tárgyalását.

Az MNB novemberben írásban jelezte vételi szándékát az ingatlanra. A jegybank oktatási és pénzügyi centrummá alakította volna a központot. A tervek szerint ott működött volna a látogatóközpontja, helyet kapott volna egy pénztörténeti múzeum, a Corvinus egyetemmel közösen létrehozandó doktori iskola, valamint az egyetem MNB-tanszéke. De úgy tűnik, a tervekből egyelőre nem lesz semmi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.02.12 09:51

De hát miért és meddig?

Az MNB-Corvinus doktori iskola olyan szép kiegészítője lenne a közeli Ludovikának.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: http://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .