Teljes körű lehet Csepel csatornázottsága, ha elkészül  a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei projekt új eleme, a  COL 4 Csepeli főművi rendszer és kapcsolódó öblözetei. A projekt megvalósítására a  fővárosi önkormányzat a mai Közbeszerzési Értesítőben tette közzé az ajánlati felhívást. Az ajánlattételi határidő augusztus 15-e, eredményhirdetés október 14-én lesz, a tervek szerint a nyertes ajánlattevővel november 2-án szerződnek.

A nettó mintegy 26 mllió euróra becsült beruházást 2012 december 31-ig kell befejezni. A beruházást  az Európai Unió Kohéziós Alapja 65 százalékban, az állam 20 százalékban, a kiíró főváros 15 százalékban együttesen finanszírozza, kifizetése euróban történik.

A fővárosi önkormányzat beruházásában megvalósuló fejlesztéssel lehetővé válik a csepeli, Vas Gereben utcai átemelőtelepen összegyűjtött szennyvizek elvezetése a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telepre.

Az előzetes hírek szerint a csatornafejlesztés lakosságot leginkább érintő része a gyűjtőcsatorna-hálózat és a házi bekötőcsatornák kiépítése, amely várhatóan az év végén kezdődik meg, és 2012 végére fejeződik be. A közcsatornákra történő rákötés előfeltétele a Vas Gereben utcai átemelő telep és a szennyvíz-nyomócsőpár próbaüzemének sikeres lezárása.