Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány úgy döntött, hogy a Városligetben öt új múzeumépületet és számos további turisztikai létesítményt fog felépíteni. Többek között ide költöztetné át a Budai Várból a Nemzeti Galériát, a Kossuth térről pedig a Néprajzi Múzeumot. A kormány ezt az elképzelését törvénybe is iktatta az országgyűléssel, meg sem kérdezve, hogy mit szólnak ehhez a budapestiek - írta közleményében a Levegő Munkacsoport.

A beruházás 160 milliárd forintba kerülne, és ezt tetézi a Várnegyed tervezett átalakításának több százmilliárd forintos költsége. A volt királyi palota épületét azért kell kiüríteni, hogy a miniszterelnök és hivatala ide költözhessen.

Budapest az európai nagyvárosok között az egyik legrosszabb helyen áll az egy lakosra jutó zöldfelületek tekintetében. Ezt nem szabad tovább rontani - írja a zöldszervezet.

A szakmailag védhetetlen beépítési tervet - amelyet látszategyeztetéssel akarnak a fővárosra kényszeríteni - élesen ellenzi sok budapesti lakos, civil aktivista, építész, urbanisztikával foglalkozó szakember. A Levegő Munkacsoport petíciót indított.