Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős végzése szerint indokolatlan és törvényellenes volt a Citadella bérlőinek májusi karhatalmi kilakoltatása, az emberi erőforrások minisztere egy olyan korábbi határozatának végrehajtását rendelte el, amelyet már rég végrehajtottak - írja a Népszabadság csütörtöki számában.

A lap írásában emlékeztet arra, hogy május 5-én több tucat rohamrendőr zárta le a Citadellát a turisták elől, biztosítandó a terület régi-új vagyonkezelője, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. érdekében elrendelt végrehajtási eljárás zavartalan lebonyolítását, amely a gyakorlatban négy cég és egy magánvállalkozó eltávolítását jelentette.

A Népszabadság cikke szerint a bírósági végzésből kiderül, a végrehajtást arra hivatkozva rendelték el, hogy a bérlők nem tettek eleget a miniszter 2013 októberi határozatának, csakhogy eleget tettek - írja a lap -, hiszen jogi értelemben távoztak, az más kérdés, hogy az időközben jogaiba lépett új vagyonkezelővel új szerződést kötöttek, és így mégis maradtak.