Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Újabb 78 millió forinttal drágul a vizes vébé rendelési költsége, mivel két héttel, szeptember végéről szeptember 15-ére előrehozták a városligeti helyszínen lévő létesítmények lebontásának határidejét - írta a Népszava. A megrendelő, a sporteseményt szervező Bp2017 Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. nem adott választ a napilapnak arra a kérdésre, miért kellett felgyorsítani a bontást.

A Népszava arra tippel, hogy a hét végén rendezendő Nemzeti Vágta a sietség oka, ugyanis ezen a rendezvényen alkalmi istállónak szokták használni a területet. Ezt persze előre lehetett volna látni, s eleve szeptember közepére lehetett volna kitűzni a bontási határidőt, így meg lehetett volna spórolni a bontás gyorsítására kifizetett 78 millió forintot.

Ráadásul úgy tűnik, semmi értelme a sietségnek, mert a helyszín nem lesz kész időre. A Nemzeti Vágta szervezői arról tájékoztatták a napilapot, hogy az istállókat a Felvonulási téren helyezik el, mint 2011-ben, a Műjégpálya felújításakor. A városligeti szinkronúszó-mobilstadiont építő Penta Industry Kft.-től korábbi építései után után is rendelt pótmunkát 400 millió forintért a Bp2017 Kft.