Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BudaPart beépítési koncepcióját a dán Adept építésziroda készítette el. A vegyes funkciójú - lakások, irodák, kereskedelmi, vendéglátó és idegenforgalmi létesítmények - BudaPart projekt teljes területének 65 százaléka közpark vagy vízfelület. A beépülő 550-600 ezer négyzetméter felén irodaházak, a másik felén túlnyomórészt lakások épülnek, néhány tízezer négyzetméteren kereskedelmi létesítmények és szállodák kapnak helyet. A jelenleg is működő rekreációs parkterület teljes egészében megmarad, amelynek állagmegőrzéséről folyamatosan gondoskodnak, sőt további fejlesztéseket is terveznek - mondta Árendás Gergely

A beruházás első szakaszának tervezése és engedélyeztetése most indul, az első lakó- és irodaházat már idén építeni kezdik. A lakásmixről, árakról és bérleti díjakról az ügyvezető nem árult el részleteket, ezeket a koncepciótervezés után véglegesítik. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a változatos elrendezésű társasházakban a garzontól a több hálószobás lakásokig széles portfólióból válogathatnak majd az érdeklődők. Az A pluszos besorolású irodaházak mérete pedig 15-35 ezer négyzetméter között változik.

A Kopaszi-gátat és az azzal szemközti területet 2015 decemberében vásárolta meg a Market-csoport, amelyhez később pénzügyi befektetőként és a projektben kisebbségi tulajdonosként csatlakozott az Andrássy úti Balettintézetet is megvásároló katari hátterű Constellation Hotels Holding Ltd. is.

A Market-csoport Garancsi István érdekeltségébe tartozik, aki a harmincadik legvagyonosabb személy Magyarországon a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016 kiadvány szerint.