A csütörtöki Magyar Közlönyben olvasható határozatok szerint a kabinet az újpesti Szusza Ferenc Stadion, a Fehér úri lőtér fejlesztése és bővítése, a Magyar Tenisz Szövetség Nemzeti edzésközpontjának kialakítása és a Szombathelyen megvalósuló nyugat-magyarországi utánpótlás-nevelő centrum beruházását nyilvánította kiemelt jelentőségű üggyé.

A kormány emellett döntött a balatonfüredi uszoda beruházásának támogatásáról, ugyanis a 2021-es vizes világbajnokságon a nyílt vízi úszószámok versenyzőinek az biztosítana edzés- és bemelegítő lehetőséget. Ennek érdekében 350 millió forintot biztosít a helyi önkormányzat részére.

A kormány tovább döntött a gödöllői uszoda megvalósításáról (3,56 milliárd forint, plusz 90 millió a tankertészet áttelepítéséhez), továbbá a nyugat-magyarországi (Szombathely, 2,57 milliárd) és a dél-pesti (315 millió) focis utánpótlás-nevelő centrumok, valamint a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia (178 millió) esetében a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat-átcsoportosításról. Ezekre 2014-2015-ben összesen mintegy 6,8 milliárd forintos költségvetési támogatás juthat. - Az utánpótlás centrumok és a kosárlabda akadémia létrehozásáról, illetve több milliárdos megvalósításáról már korábban döntött a kormány.

A kormány egy másik határozatában egyetértett a szolnoki atlétikai centrum megvalósítására kidolgozott koncepcióval, amely szerint a Szolnok, Véső utca 2. szám alatti ingatlanon egy 8 versenysávos, dobópályát, fedett magas és rúdugró pályát, kondicionáló termet és egyéb kiegészítő funkciókat is tartalmazó atlétikai központot hoznak létre. A nemzeti fejlesztési és az emberi erőforrások minisztereknek előterjesztést kell készíteniük a kormány részére a megvalósítás műszaki, pénzügyi ütemezéséről és finanszírozásáról - derül ki határozatból.