Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egyenlő részben, 1,8 milliárd forintonként dobta össze 7,2 milliárd forintos, készpénzes alaptőkéjét a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy alapítványa új ingatlancégük, a Kasselik-Ház Ingatlanfejlesztő Zrt. létrehozásakor - írja az atlatszo.hu. A fő tevékenységként "saját tulajdonú ingatlan adásvételével" foglalkozó Kasselik-Ház Zrt. igazgatóságában-felügyelőbizottságában a Matolcsy György vezette jegybank bizalmasai - így például Nagy Róza, az MNB főigazgatója, valamint a Matolcsy-rokon Szemerey Gabriella, a Matolcsy kabinetjét vezető Horváth Marcell - kerültek be.

A társaság nevében szereplő ingatlan, a Kasselik-ház adott otthont egykor a Luxus Áruház Vörösmarty téri épületének. Az értékes ingatlan jelenleg társasház, az Átlátszó szerint az egyik fő tulajdonosa az ingatlanbefektető Skála-Coop Zrt.

2013 óta gombamód szaporodtak a jegybankhoz köthető alapítványok és vállalkozások, amelyek a jegybankkal együtt már több tíz milliárd forint összértékben vásároltak frekventált, illetve nagy értékű ingatlanokat.

 

Kép: Forrás: Google Street View