A Közbeszerzési Értesítőben megjelent nyílt felhívások közül az elsőt a Millenáris Tudományos Kulturális Nonprofit Kft. írta ki, a Nemzeti Táncszínház új játszóhelyének kialakítására. Ennek helye a Millenáris E épületében (a Teátrumban) lesz. A majdan nyertes cégnek a tervezést és a kivitelezést is vállalnia kell. Az átalakítandó épület öt szintes (földszint, plusz négy emelet) és összesen 6 ezer 947 négyzetméteres. Opcióként kell ajánlatot tenni a színpadtechnikára, továbbá a fény- és hangtechnikára.

Az értékelésnél fele-fele arányban kerülnek mérlegelésre a minőségi kritériumok és az ár. Az előbbibe tartozik az ajánlattevő személyi állományának a képzettsége, továbbá a kivitelezés minősége és az örökségvédelmi adottságok kezelése. Az ajánlatokat június 17-ig kell beadni.

A másik tendert a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. írta ki, a Csikós udvarban a Főőrség épületének és a Stöckl-lépcső újraépítésére. A Főőrség épülete 1243 négyzetméteres, ebben lesz egy 224 négyzetméteres kiállítótér. A Stöckl-lépcső újraépítéséhez 141 köbméter kő szükséges. Az értékelésnél az árnál jobban esnek latba a minőségi kritériumok. Az ajánlattételi határidő június 8.

Az ajánlatkérők egyik esetben sem közlik a mérnök árat, vagyis a munka ellenértékének a becsült értékét.